Algemeen

Hoe kan ik een SnowCamp boeken?

Je kunt onze reizen online boeken via het boekingsformulier in de desbetreffende reis. Liever persoonlijk? Het is ook mogelijk om je reis telefonisch te boeken bij een van onze medewerkers.

Wanneer zie ik de totaalprijs van de reis?

Wanneer je een reis bij ons boekt zie je in het boekingsformulier direct de kosten. Tijdens het boekingsproces kun je extra’s bijboeken en worden eventuele kortingen automatisch verrekend. De uiteindelijke boekingsbevestiging ontvang je binnen 2 werkdagen van ons en is leidend.

Wanneer en hoe ontvang ik mijn boekingsbevestiging?

Na het invullen van het boekingsformulier ontvang je een kopie van het formulier in je mailbox. Wij maken je boekingsbevestiging vervolgens binnen 2 werkdagen in orde. Pas wanneer je de officiële boekingsbevestiging van ons hebt ontvangen is de reservering definitief. Je ontvangt deze bevestiging van ons per e-mail.

Wanneer moet de vakantie betaald worden?

Zodra je de boekingsbevestiging van ons hebt ontvangen vragen wij om een directe aanbetaling van € 300 plus de kosten voor een eventuele annuleringsverzekering. De restant reissom ontvangen wij graag uiterlijk zes weken voor vertrek. Boek je de reis binnen zes weken voor vertrek? Dan vragen wij je de reissom in één keer te betalen.

Betaalwijze

  • Overschrijving: Je zorgt zelf dat de (aan-) betaling wordt overgemaakt.
  • Eenmalige machtiging: Hierbij machtig je SnowMania om de (aan-) betaling, eventueel vermeerderd met de som van de annuleringsverzekering, van jouw rekening af te schrijven.

Kan ik bij jullie een (annulerings-) verzekering afsluiten?

Ja. Het is mogelijk om bij ons een annuleringsverzekering bij je reis af te sluiten. Dit kun je aangeven in het boekingsformulier. De annuleringsverzekering bedraagt 6 % van de totale reissom + 21% assurantiebelasting. Hier komt eenmalig € 4,50 poliskosten overheen. Het dekkingsoverzicht krijg je direct met de boekingsbevestiging meegestuurd.

Voor een reisverzekering dien je zelf te zorgen. Een goede reisverzekering is erg belangrijk om financiële risico’s uit te sluiten, bijvoorbeeld in geval van ziekte of een ongeval. Ga dus nooit onverzekerd op reis.

Wanneer ontvang ik de laatste reisinformatie?

Wij versturen ongeveer twee weken voor vertrek de laatste reisinformatie. Hierin staat jouw SnowCamp nog eens duidelijk beschreven inclusief de definitieve vertrektijden. Daarnaast ontvang je een deelnemerslijst met de groepssamenstelling. Hier staan de voornamen, geboortejaren en woonplaatsen van de andere jongeren omschreven. Wil je liever niet dat jouw naam hierop vermeld wordt? Neem dan even contact met ons op. Je ontvangt de laatste reisinformatie per e-mail.

Ik ben vegetarisch of heb een allergie. Houden jullie hier rekening mee?

Op veel van onze bestemmingen is het geen probleem om rekening te houden met diverse wensen of allergieën. Het is wel verstandig om dit direct bij je boeking aan te geven. Dit kan bij “overige bijzonderheden”.

Waar kan ik jullie Algemene Voorwaarden vinden?

Je kunt onze Algemene Voorwaarden op de volgende pagina inzien.

De groep

Wat is de gemiddelde leeftijd bij jullie reizen?

De doelgroep van SnowMania bestaat uit jongeren tussen de 15 en 23 jaar en tussen de 20 en 30 jaar. Dit is afhankelijk van de bestemming. Bij de indeling van de kamers wordt rekening gehouden met je leeftijd.

Hoe is de verdeling jongens en meiden bij jullie reizen?

Wij streven ernaar om de verhouding van jongens en meiden zoveel mogelijk gelijk te houden.

Kennen de jongeren elkaar?

De meeste jongeren gaan alleen mee op SnowCamp. Een enkele keer zijn er vrienden die meegaan of broer en zus.

Kan ik inzicht krijgen in het aantal boekingen en de groepssamenstelling?

Ja, dat kan! Via de knop ‘Groepsinfo’ bij een reis kun je zien wat de huidige samenstelling is van de groep.

Reis & vervoer

Welke opstapplaatsen hanteert SnowMania?

Voor onze SnowCamps reizen we per touringcar naar Oostenrijk. Je kunt in ieder geval opstappen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. We vertrekken in alle gevallen op vrijdag aan het einde van de middag of begin van de avond vanuit Nederland. Circa 14 dagen voor vertrek weten wij of we met een eigen touringcar of met een pendeldienst reizen en welke opstapplaatsen hierbij horen. Dit wordt vermeld in de laatste reisinformatie.

Wijzigingen
Het kan zijn dat er meer/minder opstapplaatsen zijn dan vooraf aangegeven of dat er andere vertrektijden worden gehanteerd. Hiervan wordt je uiteraard direct op de hoogte gesteld.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Per persoon mag je  één bagagestuk (liefst een reistas) met kleding, één wintersportuitrusting (deze dient verpakt te zijn in een ski- of kleine snowboardtas, anders kan deze geweigerd worden) en  één stuk handbagage meenemen. Grote snowboardbags worden geweigerd.

Welke spullen zijn handig om mee te nemen op SnowCamp?

Bekijk hier een voorbeeld paklijst voor een SnowCamp met SnowMania.

Het verblijf

Met hoeveel mensen slaap ik op een kamer?

Tijdens het Snowcamp verblijf je meestal op een kamer voor 4 tot 7 personen. De kamers worden ingedeeld op basis van geslacht en zoveel mogelijk naar leeftijd.

Kan ik een kamer delen met een vriend of vriendin?

Wanneer de kamerindeling het toelaat  is het geen probleem om een kamer te delen met een bekende (vriend, vriendin, broer of zus). Je kunt je voorkeur aangeven bij je boeking of even telefonisch contact met ons opnemen.

Ga je mee naar de sneeuw?